Uitlaatservice

Uitlaatservice

  1. Home
  2. Uitlaatservice

Voor een hond is het noodzakelijk om zoveel mogelijk aan zijn natuurlijke behoeften te kunnen voldoen. Voor zijn sociale, persoonlijke en lichamelijke ontwikkeling is het belangrijk dat een hond, naast een goede verzorging en omgang met mensen, lekker vrij kan rennen, snuffelen en met andere honden kan spelen.

Bent u overdag naar uw werk, wilt u een dagje uit, bent u ziek of zijn er andere redenen waardoor u uw hond niet kunt uitlaten? Wellicht vindt u het belangrijk dat uw hond eens lekker kan rennen en ravotten met andere honden? Dan kan Nimrod hondenservice uitkomst bieden. Uw hond wordt door mij met zorg uitgelaten.  Hij krijgt de aandacht en de beweging die hij nodig heeft en de gelegenheid om gewoon even lekker hond te zijn.  Onze wandelingen duren ruim een uur in het bos (reguliere losloopgebied) of op ons eigen terrein. Na de wandeling komt uw hond weer moe en voldaan thuis.

Een roedel honden uitlaten vergt inzicht, kennis en ervaring. Het is van belang de dynamiek van een groep aan te voelen, het gedrag te kunnen lezen en goed te kunnen interpreteren zodat de honden op de juiste wijze worden aangestuurd en (be)geleid  Er moet zowel ruimte zijn voor de honden die graag spelen, als voor honden die liever zelf wat snuffelen of rustig hun gang willen gaan. Een klimaat waarbij alle honden zich prettig voelen.    Honden die onzeker zijn of niet goed sociaal vaardig zijn met andere honden, moeten dit op een gecontroleerde manier kunnen leren en zelfvertrouwen krijgen.

Door mijn achtergrond als gedragstherapeut, masseur en ervaring met groepen honden, bent u verzekerd dat uw hond bij mij in goede handen is. Bijzonderheden bij de hond, zowel op gedragsmatig-  als lichamelijk gebied, worden u gemeld en besproken.

Wanneer u gebruik wilt maken van de uitlaatservice, kom ik eerst bij u langs voor een intake gesprek. Hierbij worden de voorwaarden besproken en wordt er een overeenkomst getekend. Eventuele vragen en wensen worden besproken.

Eigen losloopterrein

Nimrod Hondenservice heeft de beschikking over een eigen uitlaatterrein. Het terrein is ca. 1,5 ha. groot en geheel omheind. Het terrein is aangelegd als een park met wandelpaden, een royale zwemvijver (20 bij 25 meter) , velden, bosjes, heuvels om te graven en een grote overkapping met houtkachel. De honden kunnen hier naar hartelust rennen, spelen, graven , zwemmen en schuilen bij slecht weer.

Vervoer

Uw hond wordt vervoerd in een speciaal daarvoor ingerichte bus. De bus is uitgerust met ruime kennels voorzien van een rubbermat voor optimale grip zodat de honden veilig vervoerd kunnen worden. Daarnaast is de bus uitgerust met 2 elektrische ventilatie systemen en airconditioning. Dit zorgt zowel in de winter als in de zomer voor de optimale temperatuur en luchtverversing. Ook is er een verbandtrommel en water aanwezig voor eventuele noodgevallen.

Welke honden kunnen mee?

  • De hond is volledig gezond.
  • De hond kent de beginselen van gehoorzaamheid.
  • De hond is sociaal naar mensen en soortgenoten.
  • De hond is volledig ingeënt (tevens tegen Kennelhoest).
  • De hond moet opgenomen zijn in uw eigen WA verzekering.
  • De reu is gecastreerd.

Daar wij de beschikking hebben over een eigen losloop terrein, kunnen ook pups en oudere honden mee welke geen heel uur mogen of kunnen lopen.

Is een teefje loops, dan moet dit altijd gemeld worden. Er wordt dan bekeken of zij op dat moment in de groep past.

Calamiteiten

Mocht zich onverhoopt toch iets voordoen met uw hond, dan zal direct contact met u opgenomen worden (u dient derhalve uw telefoonnummer door te geven). Is de situatie spoedeisend, dan handel ik naar eigen inzicht en zal indien noodzakelijk direct naar een dichtstbijzijnde dierenarts gaan met uw hond. De kosten die uit dit bezoek voortkomen zijn voor rekening van de eigenaar.

Menu