Even voorstellen

  1. Home
  2. Even voorstellen

Mijn naam is Ina Hillebrand-Hulshoff. Ik ben in 1966 geboren in Hengelo (Gld).  Sinds 1990 woon ik in Oeken waar ik, sinds onze beide zonen zijn uitgevlogen,  mijn huis deel met mijn man en Ierse Terriër, Elin (2014)

Ik ben van huis uit opgegroeid met allerhande dieren. Mijn ouders vingen kansarme en ontheemde dieren op. De honden hadden mijn grootste belangstelling. Ik heb nooit een voorkeur gehad voor een bepaald ras of type hond. Wat mij vooral raakte in de hond, was de onbaatzuchtige kameraadschap. Je hond is altijd blij als hij je ziet en al maken we nog zo veel fouten, het lijkt of ze ons altijd willen vergeven. Helaas spreken we niet dezelfde taal, onze hond begrijpen is niet altijd even gemakkelijk.

Om hierin meer inzicht te krijgen ben ik in 2003 met mijn eerste kynologische opleiding begonnen. Hierna volgden meer opleidingen waaronder de opleiding tot gedragstherapeut bij het Van Hall instituut (Hoge school voor dier en milieu). Van 2003 t/m 2006 ben ik als instructeur verbonden geweest aan de KC in Brummen.

Na een tiental jaren als dienstplanner bij Justitie te hebben gewerkt was op een gegeven moment voor mij de tijd rijp voor een carrière switch. Ik wilde van mijn passie mijn werk maken en mijn kennis inzetten voor mensen en honden. In 2005 heb ik Nimrod Hondenservice opgericht.

 

Het concept moest voldoen aan wat ik belangrijk vind voor mijn eigen honden.

  • Een hond moet gewoon hond kunnen zijn.
  • De hond moet zich op zijn gemak voelen en vrije omgang met andere honden kunnen hebben.
  • Lekker kunnen spelen en ravotten zonder aangelijnd te zijn.
  • Dat de hond tijdens pension niet in een kennel hoeft, maar in huiselijke sfeer verblijft.
  • De aandacht, zorg en liefde krijgt die hij thuis gewend is.

In 2006 kregen we de mogelijkheid tot de aankoop van een terrein van ca. 1,5 ha. Dit terrein is geheel omheind en hebben we aangelegd als een park. Met paden, bosjes, velden en een grote zwemvijver. Een fantastische plek. De honden kunnen naar harte lust rennen, spelen, graven en zwemmen, zonder aangelijnd te hoeven zijn. Wanneer we dan weer thuis komen van ‘een dagje uit’ kruipen de honden lekker moe en voldaan in hun eigen mand in onze woon keuken.

Vanuit mijn werk krijg ik vele vragen van eigenaren over het gedrag van hun hond. Kleine vragen, maar ook over bepaald gedrag van de hond, wat door de eigenaar als een serieus probleem ervaren wordt. Als gedragstherapeut kan ik eigenaren van advies voorzien en begeleiden om samen gedrag problemen op te lossen of te verbeteren.

De liefde voor honden is mijn drijfveer, maar ook kennis van zaken, inzicht en verantwoordelijkheid gevoel.

Omdat ik mijn werk zeer serieus neem, was het ondenkbaar mijn diensten aan te bieden zonder benodigde opleidingen. In de afgelopen jaren heb ik dan ook verschillende opleidingen, cursussen, workshops en lezingen gevolgd (zie opleidingen). De ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag en welzijn staan niet stil. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen volg ik jaarlijks nog verschillende cursussen, workshops ,lezingen en opleidingen.

In 2018 heb ik mijn kennis uitgebreid met de afronding van de opleiding Allround Hondenmasseur. Deze opleiding geeft mij kennis over het bewegingsapparaat van de hond. Hierdoor zijn blessures en afwijkingen sneller te herkennen. Lichamelijke problemen kunnen ook van grote invloed zijn op het gedrag van de hond. Belangrijke informatie om een hond beter te begrijpen.

De keuze om Nimrod Hondenservice op te richten heeft mijn leven enorm verrijkt. Ik geniet elke dag van mijn werk en inmiddels hebben al vele honden en eigenaren hun weg naar Nimrod Hondenservice gevonden.

Menu