“Allround Masseur”

  1. Home
  2. “Allround Masseur”

Naast gedragstherapeute ben ik ook  allround masseur. Bij massage denken mensen vaak  alleen aan ontspanning. Maar massage doet veel meer met het lichaam.

Massage is het met behulp van specifieke handgrepen uitoefenen van druk op spieren en bindweefsel waarmee je kunt bijdragen aan een goede balans in het lichaam. Massage is ontspannend en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam bij zowel lichamelijke problemen als gedragsproblemen.

Door massage komt de circulatie in de huid, het bindweefsel en de spieren en gewrichten op gang en dit helpt het lichaam afvalstoffen af te voeren; onmisbaar bij herstel na operatie/medicatie of bij problemen aan het bewegingsapparaat. Massage verbetert de spierdoorbloeding en heeft een pijn verlichtend effect. Het gaat over-spanning tegen. Met massage kun je verklevingen en littekenweefsel in de huid en spieren losmaken. Via de huid bevordert massage de vorming van antilichamen tegen ziektekiemen en bacteriën en helpt ontstekingen tegen te gaan.

Gedrag

Bij gedragsproblemen, zoals bijvoorbeeld angst en stress, ontstaat spanning in het lichaam. Massage reguleert en activeert het zenuwstelsel het hormoonstelsel en hiermee de gemoedstoestand van de hond. Het zorgt voor geestelijke ontspanning. De hond komt “uit zijn hoofd” en wordt zich meer bewust van zijn lichaam. Bewustwording zorgt voor een zelfverzekerder hond. Regelmatige herhaling zorgt voor gewenning en de mogelijkheid om ontspannen te reageren in stressvolle situaties.

Bij mijn werk als gedragstherapeut gebruik ik, afhankelijk van de situatie, ook massagetechnieken.

Maar ook de honden die bij ons logeren worden regelmatig verwend met een lekkere massage.

 

Menu